Sax in the City 11. julij 2021

Koncert Sax in the City v Slovenski filharmoniji nas je navdušil, kot že dolgo ne! Sos Junior se je na odru pridružil še Mednarodni orkester ADA, sestavljen iz 37 mladih saksofonistov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske. Saksofonisti so pokazal izredne sposobnosti muziciranja in predanega sledenja maestru Andreas van Zoelen-u, Levu Pupisu in Domnu Korenu. Na koncet so se pripravljali v Kranjski Gori, pod mentorstvom profesorjev Tomislava Žužka, Diege Garcia Pliego, Viktorja Nagya in Jureta Pukla. Dragi glasbeniki, hvala za čudovit večer in dobre vibracije.
Fotografije je prispeval Goran Tenze.

The Sax in the City concert at the Slovenian Academia Philharmonicorum impressed us like it hasn't for a long time! Sos Junior was joined on stage by the ADA International Orchestra, consisting of 37 young saxophonists from Slovenia, Croatia, Austria and Hungary. Saxophonists have shown extraordinary abilities in making music and dedicated following to maestro Andreas van Zoelen, Lev Pupis and Domen Koren. They were preparing for the concert in Kranjska Gora, under the mentorship of professors Tomislav Zuzak, Diego Garcia Pliego, Viktor Nagy and Jure Pukl. Dear musicians, thank you for a wonderful evening and good vibes.
Photos by Goran Tenze.


Namen koncerta je popularizirati saksofon kot inštrument primeren za izvajanje različnih glasbenih zvrsti in bogato ponudbo kulturnih programov v Sloveniji dodatno razširiti. Ljubljano bomo postaviti na evropski zemljevid saksofonske glasbe in v prihodnje v prestolnici organizirali tudi večji dogodek povezan s tem inštrumentom.

Spremljajte nas in postanite podpornik naših bodočih projektov.

Kulturno društvo Sekvoja, Ilirska ulica 16, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 88555712
TRR: SI56 0205 3026 0215 685

Sponzorji in partnerji