Saksofonski
orkester SOS

»Koncert z SOS in SOS Junior je bil fantastičen, predvsem zaradi mladih, ki delujejo kot profesionalci. Opazno je težko delo, ki stoji za njihovimi izvedbami. Zahvala za to gre predvsem Levu Pupisu, ki se je podal na to neverjetno pustolovščino. Sledil je nastop Senior SOS glasbenikov ali bolje rečeno mojstrov, ki je bil tudi sijajen s svojim posebnim repertoarjem. Celoten nastop je bil čista umetnost, kjer pozabiš na saksofon, ampak ostane samo glasba in predajanje umetniškim užitkom.«

Jean Denis Michat,
saksofonist svetovnega slovesa v oddaji za Radio Koper

»Saksofonski orkester SOS je izjemno agilen, lahkotno virtuozen in odrsko prepričljiv izvajalski aparat, ki lahko brez težav posega po najzahtevnejših delih, napisanih za to zasedbo, ter jih podaja presunljivo povedno in s prepoznavnim šarmom.«

Tomaž Gržeta,
revija GLASNA

Saksofonski orkester SOS je nastal iz skupne vizije mojstra Roberta Buttusa, priznanega proizvajalca in serviserja glasbil ter podjetja Vincero. Skupaj s saksofonistom Levom Pupisom so k sodelovanju povabili priznane saksofoniste iz Slovenije, Hrvaške in Poljske in orkester SOS je v letu 2011 pričel z aktivnim koncertiranjem.

Saksofonski orkester SOS želi publiki posredovati odlično glasbo, pa naj gre za transkripcije mojstrovin klasične glasbe, originalna, nova dela ali pa za jazzovske standarde in zvok big bandov.


Ena glavnih posebnosti orkestra je zagotovo dejstvo, da nastopa brez dirigenta. Člani SOS so prepričani, da je ravno to njihova prednost, saj kljub svoji številčnosti uspejo zadržati idejo komornega muziciranja in skupnega cilja – razvajati svojo publiko.

Orkester svoje muziciranje pogosto deli z uveljavljenimi solisti, saj se glasbeniki zavedajo pomembnosti sodelovanja in združevanja glasbenih izkušenj in energij, ki edine omogočajo projekcijo edinstvene glasbene izkušnje.

Do sedaj so kot solisti z SOS orkestrom nastopili mednarodno uveljavljeni glasbeniki:
Jean – Yves Fourmeau - saksofon, Tymur Melnyk – violina, Marco Pierobon – trobenta, 
Ljubiša Jovanović – flavta, Ognjen Popović – klarinet, Oto Vrhovnik – saksofon,
Matej Grahek – flavta, Jože Kotar – klarinet in drugi.

Video