SOS junior
saksofonski orkester mladih

SOS-junior je mladinski saksofonski orkester, ki šteje okoli 40 članov, mlade saksofonistke in saksofonisti pa prihajajo iz 12 slovenskih glasbenih šol.

Osnovni cilj je vzgoja mladih v orkestrskem igranju in zagotovljanje ustvarjalnega okolja, ki mlade glasbenike dodatno motivira, da se ukvarjajo z glasbo. Eden izmed ciljev je tudi pravočasno odkrivanje izjemnih glasbenih talentov in jih pravilno strokovno usmerjati na njihovi glasbeni poti.

Poleg pedagoških ciljev in družabnosti želimo v KD Sekvoja mladim omogočiti tudi pridobivanje izkušenj na umetniškem področju, zato z orkestrom SOS junior tudi pogosto nastopamo.

Umetniški vodja orkestra je Lev Pupis.

Orkester je odprt za nove člane, ki se lahko z delom orkestra aktivno srečajo na poletni šoli ALPSAX SUMMER v Kranjski Gori, kjer orkester tudi oblikuje in vadi nov program za prihajajoče šolsko leto. Posebnih pogojev za članstvo ni, sprejemamo otroke stare med 10 in 13 let, ki imajo osnovno znanje igranja saksofona in si želijo glasbenega druženja z ostalimi vrstniki iz celotne Slovenije.

Nekaj naših odmevnejših nastopov:

- Koncertna turneja “SOS junior 200” 2014/2015 (Koper, Bled, Vuzenica, Ajdovščina, Krško, Sarajevo, Bihač)
- Festival “Saxperience” Beograd 2015
- Festival “Sax Herbst” Dunaj 2015
- Mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica 2015
- 2. Mednarodni festival AS Bled 2016
- Festival “Saxophobia” Bratislava 2017
- 3. Mednarodni festival AS Bled 2017

Orkester izvaja partiture klasične, jazz in pop glasbe, pogosto z orkestrom nastopajo tudi solisti in dirigenti kot so: Alain Crepin, Philippe Geiss, Oto Vrhovnik, Jan Gričar in drugi.

Poleg klasičnega saksofona smo v pretekli sezoni pričeli tudi z JAZZ oddelkom in tako pridobili zelo zasedbo tudi v tej zvrsti, plod načrtnega dela z mladimi perspektivnimi glasbeniki je tudi skupina Saxplode, oktet najbolj izkušenih članov orkestra, ki je začel delovati v šolskem letu 16/17 in je že stopil na samostojno glasbeno pot.

Galerija

Video