SOS
ZMENEK V PARIZU

Slovenski mladinski saksofonski orkester SOS se je marca 2023 odpravil na svoje do sedaj najbolj oddaljeno in hkrati najpomembnejše gostovanje, v Parizu. Profesor Nicolas Prost, selektor celodnevnega dogodka posvečenega 100. obletnici rojstva profesorja Daniela Deffayeta, ki je bil v svojem obdobju vodilni saksofonist znamenite francoske saksofonske šole in dolgoletni profesor na pariškem glasbenem konservatoriju, je prepoznal našo kvaliteto in nas povabil.

Homagge a Deffayet se je odvil v soboto. 25. marca 2023 na Regijskem konservatoriju mesta Pariz na Rue de Madrid, kjer sta v zlati dobi saksofona poučevala najznamenitejši saksofonist 20. stoletja profesor Marcel Mule in kasneje njegov učenec Daniel Deffayet.

SOS orkester je prvi tovrsten sestav, ki je v zibelki saksofona imel priliko predstaviti slovensko saksofonsko šolo, ki je v svetu vedno bolj cenjena, poleg tega pa smo z našo prisotnostjo in nastopom iz prve roke demonstrirali tudi lastno vizijo in »know-how« dela z mladimi, ki nam tako dobro uspeva že celo desetletje, naše delo pa dobiva tudi mednarodno veljavo in priznanje s strani vodilnih strokovnjakov iz celega sveta.

S svojim odličnim nastopom smo poželi poželi veliko ODOBRAVANJA in hkrati ZAČUDENJA francoske strokovne saksofonske javnosti in drugih prisotnih. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Vsem donatorjem in partnerjem orkestra SOS se na tem mestu zahvaljujemo za izkazano podporo in zaupanje, vabimo pa tudi vse, ki bi naše gostovanje in delovanje orkestra SOS še želeli podpreti, da se nam pridružite.

Prispevke lahko nakažete na:
Kulturno društvo Sekvoja, Ilirska ulica 16, 1000 Ljubljana
Davčna številka: 88555712
TRR: SI56 0205 3026 0215 685
ali pa enostavno poskenirate kodo za plačilo v spletni banki.

Sponzorji za našo pot v Pariz so:

Občina Postojna
https://www.postojna.si

NEK d.o.o.
https://nek.si

Selmer Paris
https://www.selmer.fr

Pro Fin d.o.o.
https://pro-fin.si

Sequoia Saxophones
http://www.sequoiasaxophones.it

Pediatrija Mojca Švab Zavratnik
http://pediatrija-sentilj.si

Kostak d.d.
https://www.kostak.si

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
https://www.aristotel.si

Kulturno društvo Sekvoja
http://vincero.si

Glasbena šola Vrhnika
http://www.gsv.si

Čompa d.o.o.