We all know the saying "THE CHILDREN ARE OUR FUTURE" and it is one we at VINCERO appreciate.

The motto "THE FUTURE IS OUR ARTIST" is our interpretation of this thought, as well as a commitment of investing in the future.

At Vincero we understand this as the active interlacing of knowledge and experience of the mentors and musicians from the ranks of the professional saxophone orchestra SOS and the youth and freshness of the members of the youth orchestra SOS Junior.

We are a company that, while marketing instruments and musical equipment, maintains a distinct artistic and pedagogical orientation, and so when selling a saxophone or clarinet we see in front of us a musician, whom we wish to advise at the highest professional standards and according to their needs.

8th International Festival AS Bled
February, 8. - 11. 2024

The AS International Music Festival is a saxophone-themed event that caters to a diverse audience, including both amateurs and professionals. Its overarching goal is to establish itself as the primary event of its kind in this region of Europe. The 8th edition of the AS Bled Festival is scheduled to occur during the winter season, in keeping with its traditional timing.

The artistic director of the festival is prof. Lev Pupis.

READ MORE

SOS
youth saxophone orchestra

SOS is a youth saxophone orchestra which consists of approximately 40 members, its young saxophonists coming from 12 Slovene music schools.

Its primary goal is educating young players in orchestral performance and providing a creative environment which additionally motivates young musicians to engage in creating and performing music. One of our goals is also identifying exceptional musical talents in time, so that they can be properly and professionally instructed and oriented on their musical journey.

READ MORE

3. SAX IN THE CITY, 22.10.2022

Sax in the City is an annual gala concert organized by the Sekvoja Cultural Society in Ljubljana.

In 2022 the Sekvoja Cultural Society commemorates the 10th anniversary. Therefore, the 3rd Sax in the City concert will be solemn and extended to the all-day feast of saxophone.

MORE

Alpsax Summer 2022

The main purpose of the festival is to enable young musicians to keep in touch with music and their instruments even during the holidays, and to consolidate and upgrade their knowledge. Training in chamber and orchestral music making is also one of the priority purposes of this event.

READ MORE

A clear goal and vision – more than just a music store.

We are experts in the field of saxophones and clarinets.

All instruments have been tested at the manufacturer’s and hand-picked by our experts.

DESIGNYourSound

Surrounded by choice and are not sure which saxophone/clarinet is right for you or your child, which accessories you need for your instrument, and wish to test everything with the help and advice of a professional?

DESIGN YOUR SOUND means that we are aware of the wide range of musical tastes and ways of playing, and are also aware of the issues and flaws of the classic process of purchasing an instrument.

That is why we offer a free test of the product and personal advice from a professional instrumentalist for when you are choosing a saxophone/clarinet, mouthpiece, ligature, and reed, all in one place in 4 steps:

PLAYING WITH A PROFESSIONAL

in order to achieve successful guidance, it is necessary to first meet the musician


TRYING OUT DIFFERENT SAXOPHONES/CLARINETS

searching for the appropriate instrument type by taking into account current knowledge, desire, and ambition. At your request, the instrument may also be chosen by your teacher or one of our experts, personally at the manufacturer’s.

CHOOSING THE ACCESSORY FOR SOUND SOURCE

mouthpiece, ligature, and reed; complementary to the instrument.


REGULAR MAINTENANCE OF THE INSTRUMENT

we also take care of you after the purchase as we are in collaboration with the best maintenance man who takes care of quality maintenance and repair of all brands of saxophones and clarinets.

Z nakupom ne boste dobili le odličnega inštrumenta, temveč postanete del družine in filozofije Vincera, ki verjame v socialno podjetništvo - podpora pedagoškim in umetniškim projektom kot so SOS, SOSjunior, Festival AS in ALPSAX Summer.

V našem podjetju smo za serviserja izbrali zagotovo najbolj priznanega serviserja v širši regiji (Slovenija, Hrvaška in Furlanija v Italiji). Z veseljem bomo prevzeli Vaše naročilo, ga posredovali mojstru Roberto Buttusu, prevzeli vaš inštrument in Vam ga v dogovorjenem roku tudi vrnili, da bo ponovno "kot nov".

Naprošamo Vas, da izpolnete formular in odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.

SERVISNI FORMULAR

Vincero je ekipa prijaznih in strokovno kompetentnih ljudi, ki so jim v ospredju glasbeniki. Podjetje se dobro zaveda, da je za rast glasbenika pomemben tako dober material kot dobra izobrazba. Tesno so povezani z umetniškimi in pedagoškimi projekti, kar je za nas mlade umetnike zelo pomembno, saj k nam pripeljejo svetovno priznane saksofoniste in tako skrbijo za visok nivo mlade generacije. Priključitev k SOSJr je bila zagotovo moja največja izkušnja.

Valeria Kučan, članica SOSjunior

Koncert z SOS in SOS Junior je bil fantastičen, predvsem zaradi mladih, ki delujejo kot profesionalci. Opazno je težko delo, ki stoji za njihovimi izvedbami. Zahvala za to gre predvsem Levu Pupisu, ki se je podal na to neverjetno pustolovščino. Sledil je nastop Senior SOS glasbenikov ali bolje rečeno mojstrov, ki je bil tudi sijajen s svojim posebnim repertoarjem. Celoten nastop je bil čista umetnost, kjer pozabiš na saksofon, ampak ostane samo glasba in predajanje umetniškim užitkom.

Jean Denis Michat, saksofonist svetovnega slovesa v oddaji za Radio Koper

Projekt Vincero spremljam skupaj s svojo hčerko že četrto leto. Zasnovan je tako, da ni zgolj še eden izmed številnih ponudnikov instrumentov, temveč je ekipi dejansko mar, kdo bo njihov instrument igral, saj omogočajo, da se ga pred nakupom tudi s pomočjo strokovnjakov iz vrst SOS temeljito preizkusi. Ves čas so prisotni na različnih projektih kot so SOS junior, Festival AS Bled itd. ter nudijo strokovne, hitre in cenovno ugodne servise pri njih nabavljene opreme (mojster Roberto Buttus). Udeležencem njihovih projektov zagotavljajo zelo oseben stik in svojim članom cenovno ugoden nakup dodatne opreme. Projekt Vincero je posebna dodatna nota in vrednost vsem saksofonistom.

Edita Golob, mama Enje Golob, članice SOS junior

LJUBLJANA,
Slovenija

21.04.2015

Koncert orkestra SOS na Ljubljanskem gradu, kjer je orkester premierno predstavil program 'Cirkuška polka za mladega slona'. Krstno so bila izvajana dela Alda Kumarja in Nenada Firšta ter skladbe Stravinskega, Ligetija, Bartoka, Lazarja in Lunderja.

LJUBLJANA,
Slovenija

25.04.2015

Ob 200 letnici rojstva Adolpha Saxa, se je orkester SOSjunior odpravil na koncertno potepanje v Sarajevo. Koncert je bil v Domu armije, najimenitnejši dvorani v mestu. Nastopili smo tudi v Bihaču in Samoborju.

STRASBOURG,
Francija

julij 2015

Nastop orkestra SOS na 17. svetovnem saksofonskem kongresu.
Kot predstavniki Slovenije smo se na tem dogodku predstavili s slovenskimi skladbami in smo izvajali dela Milka Lazarja, Igorja Lundra, Nenada Firšta in Alda Kumarja. Na kogresu je bil naš koncertni mojster Lev Pupis izvoljen v svetovni komite te organizacije, kjer so poleg njega še Kenneth Tse (ZDA), Claude Delangle (FRA), Barry Cockroft (Avstralija), Philippe Geiss (FRA), Javier Valerio (Kostarika) in Dragan Sremec (Hrvaška).

BEOGRAD,
Srbija

26.09.2015

Orkester SOSjunior je nastopil kot gost festivala "Belgrade Saxperience". Koncert je bil v dvorani Kolarac in je bil namenjen najmlajšim poslušalcem iz beograjskih vrtcev in šol.

DUNAJ,
Avstrija

31.10.2015

Orkester SOSjunior je nastopil na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Koncert je bil v okviru 1.festivala Saxherbst 2015. Kot solista sta se predstavila Valeria Kučan in prof. Gerald Preinfalk. Orkester sta vodila Betka Bizjak Kotnik in Lev Pupis.

BLED,
Slovenija

januar 2016

2. Festival AS, ki ga organiziramo v Kulturnem društvu Sekvoja, je v Festivalno dvorano za dva dni pripeljal saksofoniste od tu in tam. Poleg koncertov profesionalnih glasbenikov kot so Zagrebški kvartet saksofonov, Milko Lazar, Miha Rogina, je na zaključku festivala seveda nastopil naš orkester SOSjunior.

CELJE,
Slovenija

april 2016

SOSjunior je predstavil glasbilo saksofon najmlajši publiki v Celju, kjer nas je gostil lisjak Herman.

STRAŽA pri NM,
Slovenija

april 2016

Preživeli smo prelep dan v Straži pri Novem Mestu, kjer so mentorji Matjaž Škoberne, Rok Volk, Jovana Joka in Lev Pupis imeli seminar za godbenike Pihalnega orkestra Krka, popoldne pa smo izvedli tudi koncert orkestra SOSjunior.

NOVA GORICA,
Slovenija

julij 2016

Imeli smo čast, da smo z SOSjunior orkestrom kot gostje nastopili na slavnostni razglasitvi finalistov 7.mednarodnega tekmovanja v Novi Gorici in prejeli številne pozitivne odzive in navdušenje nad našim projektom tudi s strani strokovne komisije, ki ji je predsedoval prof. Claude Delangle iz Pariza.

Poljska

julij 2016

Orkester SOS je bil sredi julija na koncertni turneji na Poljski, kjer je izvedel 3 koncerte z deli Bartoka, Dvoržaka, Huscze in Lunderja.

LAŠKO,
Slovenija

januar 2017

Orkester SOS je bil gost Glasbene šole Laško-Radeče, kjer so naši mentorji izpeljali seminar z učenci profesorice Neve Hafner, ob zaključku pa smo izvedli tudi koncert, kjer je premierno z nami dirigiral mojster Miro Saje.

BLED,
Slovenija

27.01.2017

Med 27. in 29.januarjem smo v organizaciji Kulturnega društva Sekvoja izpeljali že tretji festival AS, ki nosi ime po izumitelju in geniju Adolphu Saxu. V treh dneh so se zvrstili 3 koncerti, 5 seminarjev za učence, dijake in študente ter dvodnevni seminar za učitelje. Na festivalu je aktivno sodelovalo in nastopilo okoli 200 saksofonistov.

BRATISLAVA,
Slovaška

26.02.2017

V šolskem letu 16/17 ustanovljena zasedba Saxplode je zasedba mladih in perspektivnih saksofonistov, ki prihajajo iz vrst SOSjr. Njihov koncertni debut je bil 26.februarja v dvorani državnega slovaškega radia v Bratislavi.

GORIŠKA BRDA,
Slovenija

april 2017

Na 9.mednarodnem tekmovanju Svirel, je skupina Saxplode prejela 100 točk in zmagala v kategoriji komornih skupin! Nastopili so tudi na zaključnem koncertu,ki ga je snemala Televizija Slovenija. Umetniški vodja skupine je Lev Pupis.

KRANJSKA GORA,
Slovenija

julij 2017

V začetku julija smo uspešno izpeljali našo prvo lastno poletno šolo in festival, ALPSAXSUMMER. Za lokacijo smo izbrali idilično okolje slovenskih alp in 36 udeležencev se je v Kranjski Gori odlično počutilo. Se vidimo julija 2018.

BUDIMPEŠTA,
Madžarska

julij 2017

V juliju smo bili z orkestrom SOS na koncertnem potepanju po sosednji Madžarski. Turnejo smo začeli 13.7 na gradu Grad na Goričkem, kjer so nas zelo toplo sprejeli. 14.7 smo imeli naš premierni koncert na Madžarskem, ki je bil v dvorcu Laffert Kuria, v predmestju Budimpešte. Naslednji dan smo nastopili v sinagogi Holocaust memorial centra v centru Budimpešte, 17.julija pa smo turnejo zaključili z zelo odmevnim koncertom na glasbeni akademiji v Debrecenu, kjer smo nastopili v okviru festivala Young musicians' academy Debrecen.

LJUBLJANA,
Slovenija

avgust 2017

Z društvom Sekvoja smo sodelovali na festivalu Noči v Stari Ljubljani, ki ga organizira Imago Slovenije. Predstavili smo se z vsemi skupinami, tako je nastopil naš mladinski orkester SOSjunior, oktet Saxplode ter naš profesionalni orkester SOS. Predstavili smo skladbe pretežno slovanskih avtorjev in navdušili številno občinstvo na Dvornem trgu.

LAKENESS,
Slovenija

junij 2018

Pričeli smo s prvim delom intenzivnih priprav na 18. Svetovni kongres v Zagrebu. Naš projekt Gang'nStars bo v Zagrebu vodil prof. in vsestranski saksofonist Gerald Preinfalk, ki je bil z nami tudi na pripravah na Primorskem. Bilo je nepozabno in komaj že čakamo, da tudi svetovna smetana sliši nove skladbe, ki so nam jih napisali GordanTudor, Philippe Geiss, Alain Crepin, Jean Denis Michat in Gerald Preinfalk.

ZAGREB,
Hrvaška

11. julij 2018

Orkester SOSjunior je s projektom Gang'nStars in dirigentom Geraldom Preinfalkom navdušil svetovno javnost. Med 1800 udeleženci je bil naš orkester edini mladinski sestav, ki je bil povabljen na ta elitni dogodek.

5. festival AS Bled
Slovenija

januar 2019

Tradicionalni festival AS Bled, kjer so mladi saksofonisti delali pod mentorstvom enajstih priznanih mednarodnih mentorjev.

6. festival AS Bled
Slovenija

januar, februar 2020

Tudi 6. fesitval AS Bled je potekal v izjemnem vzdušju, ter se zaključil s koncertom SOSjunior pod vodstvom dirigenta Geralda Preinfalka.

Sax in the City

december 2020

Prvi gala koncert KD Sekvoja zaradi epidemije Covid-19 nismo mogli izvesti v živo. Tako smo namesto koncerta pripravili video posnetek.

Sax in the City

11. julij 2021

Koncert Sax in the City v Slovenski filharmoniji nas je navdušil, kot že dolgo ne! Sos Junior se je na odru pridružil še Mednarodni orkester ADA, sestavljen iz 37 mladih saksofonistov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

7. festival AS Bled

oktober 2021

7. festival AS Bled smo uspeli izpeljati šele oktobra, tokrat predvsem s slovenskimi mentorji. Bilo je res lepo ponovno se družiti.

OŠ Ljubljana - Polje

10. 12. 2021

Z orkestrom SOSjunior smo nastopili na novoletnem srečanju učiteljev osnovne šole Ljubljana - Polje. Zunaj sneg, mi pa smo s pestrim programom uspeli ogreti srca učiteljic in učiteljev Nastopili sta tudi skupini SOSgroup in kvartet saksofonistov AD INFINITUM, vsi člani našega društva

3. koncert Sax in the City

22. oktober 2022

V letu 2022 Kulturno društvo Sekvoja obeležuje 10. obletnico delovanja in temu primerno slovesen je bil tudi 3. koncert Sax in the City, na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ki smo ga razširili na celodnevni praznik saksofona.

5. festival ALPSAX SUMMER 2022

4. do 8. julij 2022

Kranjska Gora, svetovno znano smučarsko središče, je tudi letos gostila poletno šolo za saksofon Alpsax Summer.

trailer

SOS in early summer

SOS orchestra is preparing two more concerts before the well-deserved vacation. We will play for you:
June 24, 2023 in Ljubljani and
July 7, 2023 in Logatec.

25.3.2023

SOS rendezvous in Paris

Orkester SOS je prejel vabilo konservatorija iz Pariza, da se predstavimo ob 100. obletnici rojstva prof. Daniela Deffayeta. Koncert je bil 25.3.2023. O gostovanju preberite tukaj.

Vincero d.o.o.

info@vincero.si
040 868 526

.

Kulturno Društvo Sekvoja

Ilirska ulica 16, 1000 Ljubljana

Lev Pupis, predsednik
kd.sekvoja@gmail.com