LJUBLJANA,
Slovenija

21. april 2015

Koncert orkestra SOS na Ljubljanskem gradu, kjer je orkester premierno predstavil program 'Cirkuška polka za mladega slona'. Krstno so bila izvajana dela Alda Kumarja in Nenada Firšta ter skladbe Stravinskega, Ligetija, Bartoka, Lazarja in Lunderja.

LJUBLJANA,
Slovenija

25. april 2015

Ob 200 letnici rojstva Adolpha Saxa, se je orkester SOSjunior odpravil na koncertno potepanje v Sarajevo. Koncert je bil v Domu armije, najimenitnejši dvorani v mestu. Nastopili smo tudi v Bihaču in Samoborju.

STRASBOURG,
Francija

julij 2015

Nastop orkestra SOS na 17. svetovnem saksofonskem kongresu.
Kot predstavniki Slovenije smo se na tem dogodku predstavili s slovenskimi skladbami in smo izvajali dela Milka Lazarja, Igorja Lundra, Nenada Firšta in Alda Kumarja. Na kogresu je bil naš koncertni mojster Lev Pupis izvoljen v svetovni komite te organizacije, kjer so poleg njega še Kenneth Tse (ZDA), Claude Delangle (FRA), Barry Cockroft (Avstralija), Philippe Geiss (FRA), Javier Valerio (Kostarika) in Dragan Sremec (Hrvaška).

BEOGRAD,
Srbija

26. september 2015

Orkester SOSjunior je nastopil kot gost festivala "Belgrade Saxperience". Koncert je bil v dvorani Kolarac in je bil namenjen najmlajšim poslušalcem iz beograjskih vrtcev in šol.

DUNAJ,
Avstrija

31. oktober 2015

Orkester SOSjunior je nastopil na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Koncert je bil v okviru 1.festivala Saxherbst 2015. Kot solista sta se predstavila Valeria Kučan in prof. Gerald Preinfalk. Orkester sta vodila Betka Bizjak Kotnik in Lev Pupis.

BLED,
Slovenija

januar 2016

2. Festival AS, ki ga organiziramo v Kulturnem društvu Sekvoja, je v Festivalno dvorano za dva dni pripeljal saksofoniste od tu in tam. Poleg koncertov profesionalnih glasbenikov kot so Zagrebški kvartet saksofonov, Milko Lazar, Miha Rogina, je na zaključku festivala seveda nastopil naš orkester SOSjunior.

CELJE,
Slovenija

april 2016

SOSjunior je predstavil glasbilo saksofon najmlajši publiki v Celju, kjer nas je gostil lisjak Herman.

STRAŽA pri NM,
Slovenija

april 2016

Preživeli smo prelep dan v Straži pri Novem Mestu, kjer so mentorji Matjaž Škoberne, Rok Volk, Jovana Joka in Lev Pupis imeli seminar za godbenike Pihalnega orkestra Krka, popoldne pa smo izvedli tudi koncert orkestra SOSjunior.

NOVA GORICA,
Slovenija

julij 2016

Imeli smo čast, da smo z SOSjunior orkestrom kot gostje nastopili na slavnostni razglasitvi finalistov 7.mednarodnega tekmovanja v Novi Gorici in prejeli številne pozitivne odzive in navdušenje nad našim projektom tudi s strani strokovne komisije, ki ji je predsedoval prof. Claude Delangle iz Pariza.

Poljska

julij 2016

Orkester SOS je bil sredi julija na koncertni turneji na Poljski, kjer je izvedel 3 koncerte z deli Bartoka, Dvoržaka, Huscze in Lunderja.

LAŠKO,
Slovenija

januar 2017

Orkester SOS je bil gost Glasbene šole Laško-Radeče, kjer so naši mentorji izpeljali seminar z učenci profesorice Neve Hafner, ob zaključku pa smo izvedli tudi koncert, kjer je premierno z nami dirigiral mojster Miro Saje.

BLED,
Slovenija

27. januar 2017

Med 27. in 29.januarjem smo v organizaciji Kulturnega društva Sekvoja izpeljali že tretji festival AS, ki nosi ime po izumitelju in geniju Adolphu Saxu. V treh dneh so se zvrstili 3 koncerti, 5 seminarjev za učence, dijake in študente ter dvodnevni seminar za učitelje. Na festivalu je aktivno sodelovalo in nastopilo okoli 200 saksofonistov.

BRATISLAVA,
Slovaška

26. februar 2017

V šolskem letu 2016/2017 ustanovljena zasedba Saxplode je zasedba mladih in perspektivnih saksofonistov, ki prihajajo iz vrst SOSjr. Njihov koncertni debut je bil 26.februarja v dvorani državnega slovaškega radia v Bratislavi.

GORIŠKA BRDA,
Slovenija

april 2017

Na 9.mednarodnem tekmovanju Svirel, je skupina Saxplode prejela 100 točk in zmagala v kategoriji komornih skupin! Nastopili so tudi na zaključnem koncertu,ki ga je snemala Televizija Slovenija. Umetniški vodja skupine je Lev Pupis.

KRANJSKA GORA,
Slovenija

julij 2017

V začetku julija smo uspešno izpeljali našo prvo lastno poletno šolo in festival, ALPSAXSUMMER. Za lokacijo smo izbrali idilično okolje slovenskih alp in 36 udeležencev se je v Kranjski Gori odlično počutilo. Se vidimo julija 2018.

BUDIMPEŠTA,
Madžarska

julij 2017

V juliju smo bili z orkestrom SOS na koncertnem potepanju po sosednji Madžarski. Turnejo smo začeli 13.7 na gradu Grad na Goričkem, kjer so nas zelo toplo sprejeli. 14.7 smo imeli naš premierni koncert na Madžarskem, ki je bil v dvorcu Laffert Kuria, v predmestju Budimpešte. Naslednji dan smo nastopili v sinagogi Holocaust memorial centra v centru Budimpešte, 17.julija pa smo turnejo zaključili z zelo odmevnim koncertom na glasbeni akademiji v Debrecenu, kjer smo nastopili v okviru festivala Young musicians' academy Debrecen.

LJUBLJANA,
Slovenija

avgust 2017

Z društvom Sekvoja smo sodelovali na festivalu Noči v Stari Ljubljani, ki ga organizira Imago Slovenije. Predstavili smo se z vsemi skupinami, tako je nastopil naš mladinski orkester SOSjunior, oktet Saxplode ter naš profesionalni orkester SOS. Predstavili smo skladbe pretežno slovanskih avtorjev in navdušili številno občinstvo na Dvornem trgu.

LAKENESS,
Slovenija

junij 2018

Pričeli smo s prvim delom intenzivnih priprav na 18. Svetovni kongres v Zagrebu. Naš projekt Gang'nStars bo v Zagrebu vodil prof. in vsestranski saksofonist Gerald Preinfalk, ki je bil z nami tudi na pripravah na Primorskem. Bilo je nepozabno in komaj že čakamo, da tudi svetovna smetana sliši nove skladbe, ki so nam jih napisali GordanTudor, Philippe Geiss, Alain Crepin, Jean Denis Michat in Gerald Preinfalk.

ZAGREB,
Hrvaška

11. julij 2018

Orkester SOSjunior je s projektom Gang'nStars in dirigentom Geraldom Preinfalkom navdušil svetovno javnost. Med 1800 udeleženci je bil naš orkester edini mladinski sestav, ki je bil povabljen na ta elitni dogodek.

5. festival AS Bled
Slovenija

januar 2019

Tradicionalni festival AS Bled, kjer so mladi saksofonisti delali pod mentorstvom enajstih priznanih mednarodnih mentorjev.

6. festival AS Bled
Slovenija

januar, februar 2020

Tudi 6. fesitval AS Bled je potekal v izjemnem vzdušju, ter se zaključil s koncertom SOSjunior pod vodstvom dirigenta Geralda Preinfalka.

Sax in the City

december 2020

Prvi gala koncert KD Sekvoja zaradi epidemije Covid-19 nismo mogli izvesti v živo. Tako smo namesto koncerta pripravili video posnetek.

Sax in the City

11. julij 2021

Koncert Sax in the City v Slovenski filharmoniji nas je navdušil, kot že dolgo ne! Sos Junior se je na odru pridružil še Mednarodni orkester ADA, sestavljen iz 37 mladih saksofonistov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Madžarske.

7. festival AS Bled

oktober 2021

7. festival AS Bled smo uspeli izpeljati šele oktobra, tokrat predvsem s slovenskimi mentorji. Bilo je res lepo ponovno se družiti.

OŠ Ljubljana - Polje

10. 12. 2021

Z orkestrom SOSjunior smo nastopili na novoletnem srečanju učiteljev osnovne šole Ljubljana - Polje. Zunaj sneg, mi pa smo s pestrim programom uspeli ogreti srca učiteljic in učiteljev Nastopili sta tudi skupini SOSgroup in kvartet saksofonistov AD INFINITUM, vsi člani našega društva

3. koncert Sax in the City

22. oktober 2022

V letu 2022 Kulturno društvo Sekvoja obeležuje 10. obletnico delovanja in temu primerno slovesen je bil tudi 3. koncert Sax in the City, na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ki smo ga razširili na celodnevni praznik saksofona.

5. festival ALPSAX SUMMER 2022

4. do 8. julij 2022

Kranjska Gora, svetovno znano smučarsko središče bo tudi letos gostilo poletno šolo za saksofon Alpsax Summer.

napovednik

SOS gre na gostovanje Pariz

27.3.2023

Orkester SOS je prejel vabilo konservatorija iz Pariza, da se predstavimo ob 100. obletnici rojstva prof. Daniela Deffayeta. Koncert bo 25.3.2023. Prijazno vabimo vse, da nam z donacijami olajšate stroške gostovanja. Več si preberite tukaj.