LJUBLJANA,
Slovenija

21.04.2015

"Koncert orkestra SOS na Ljubljanskem gradu, kjer je orkester premierno predstavil program 'Cirkuška polka za mladega slona'. Krstno so bila izvajana dela Alda Kumarja in Nenada Firšta ter skladbe Stravinskega, Ligetija, Bartoka, Lazarja in Lunderja."

LJUBLJANA,
Slovenija

25.04.2015

"Ob 200 letnici rojstva Adolpha Saxa, se je orkester SOSjunior odpravil na koncertno potepanje v Sarajevo. Koncert je bil v Domu armije, najimenitnejši dvorani v mestu. Nastopili smo tudi v Bihaču in Samoborju."

STRASBOURG,
Francija

julij 2015

"Nastop orkestra SOS na 17. svetovnem saksofonskem kongresu.
Kot predstavniki Slovenije smo se na tem dogodku predstavili s slovenskimi skladbami in smo izvajali dela Milka Lazarja, Igorja Lundra, Nenada Firšta in Alda Kumarja. Na kogresu je bil naš koncertni mojster Lev Pupis izvoljen v svetovni komite te organizacije, kjer so poleg njega še Kenneth Tse (ZDA), Claude Delangle (FRA), Barry Cockroft (Avstralija), Philippe Geiss (FRA), Javier Valerio (Kostarika) in Dragan Sremec (Hrvaška)"

BEOGRAD,
Srbija

26.09.2015

"Orkester SOSjunior je nastopil kot gost festivala "Belgrade Saxperience". Koncert je bil v dvorani Kolarac in je bil namenjen najmlajšim poslušalcem iz beograjskih vrtcev in šol."

DUNAJ,
Avstrija

31.10.2015

"Orkester SOSjunior je nastopil na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju. Koncert je bil v okviru 1.festivala Saxherbst 2015. Kot solista sta se predstavila Valeria Kučan in prof. Gerald Preinfalk. Orkester sta vodila Betka Bizjak Kotnik in Lev Pupis."

BLED,
Slovenija

januar 2016

"2. Festival AS, ki ga organiziramo v Kulturnem društvu Sekvoja, je v Festivalno dvorano za dva dni pripeljal saksofoniste od tu in tam. Poleg koncertov profesionalnih glasbenikov kot so Zagrebški kvartet saksofonov, Milko Lazar, Miha Rogina, je na zaključku festivala seveda nastopil naš orkester SOSjunior."

CELJE,
Slovenija

april 2016

"SOSjunior je predstavil glasbilo saksofon najmlajši publiki v Celju, kjer nas je gostil lisjak Herman."

STRAŽA pri NM,
Slovenija

april 2016

"Preživeli smo prelep dan v Straži pri Novem Mestu, kjer so mentorji Matjaž Škoberne, Rok Volk, Jovana Joka in Lev Pupis imeli seminar za godbenike Pihalnega orkestra Krka, popoldne pa smo izvedli tudi koncert orkestra SOSjunior."

NOVA GORICA,
Slovenija

julij 2016

"Imeli smo čast, da smo z SOSjunior orkestrom kot gostje nastopili na slavnostni razglasitvi finalistov 7.mednarodnega tekmovanja v Novi Gorici in prejeli številne pozitivne odzive in navdušenje nad našim projektom tudi s strani strokovne komisije, ki ji je predsedoval prof. Claude Delangle iz Pariza."

Poljska

julij 2016

"Orkester SOS je bil sredi julija na koncertni turneji na Poljski, kjer je izvedel 3 koncerte z deli Bartoka, Dvoržaka, Huscze in Lunderja."

LAŠKO,
Slovenija

januar 2017

"Orkester SOS je bil gost Glasbene šole Laško-Radeče, kjer so naši mentorji izpeljali seminar z učenci profesorice Neve Hafner, ob zaključku pa smo izvedli tudi koncert, kjer je premierno z nami dirigiral mojster Miro Saje."

BLED,
Slovenija

27.01.2017

"Med 27. in 29.januarjem smo v organizaciji Kulturnega društva Sekvoja izpeljali že tretji festival AS, ki nosi ime po izumitelju in geniju Adolphu Saxu. V treh dneh se je zvrstilo 7 koncertov, 5 seminarjev za učence, dijake in študente ter dvodnevni seminar za učitelje. Na festivalu je aktivno sodelovalo in nastopilo okoli 200 saksofonistov."

BRATISLAVA,
Slovaška

26.02.2017

"V šolskem letu 16/17 ustanovljena zasedba Saxplode je zasedba mladih in perspektivnih saksofonistov, ki prihajajo iz vrst SOSjr. Njihov koncertni debut je bil 26.februarja v dvorani državnega slovaškega radia v Bratislavi."

GORIŠKA BRDA,
Slovenija

april 2017

"Na 9.mednarodnem tekmovanju Svirel, je skupina Saxplode prejela 100 točk in zmagala v kategoriji komornih skupin! Nastopili so tudi na zaključnem koncertu,ki ga je snemala Televizija Slovenija. Umetniški vodja skupine je Lev Pupis"

KRANJSKA GORA,
Slovenija

julij 2017

"V začetku julija smo uspešno izpeljali našo prvo lastno poletno šolo in festival, ALPSAXSUMMER. Za lokacijo smo izbrali idilično okolje slovenskih alp in 36 udeležencev se je v Kranjski Gori odlično počutilo. Se vidimo julija 2018."

BUDIMPEŠTA,
Madžarska

julij 2017

"V juliju smo bili z orkestrom SOS na koncertnem potepanju po sosednji Madžarski. Turnejo smo začeli 13.7 na gradu Grad na Goričkem, kjer so nas zelo toplo sprejeli. 14.7 smo imeli naš premierni koncert na Madžarskem, ki je bil v dvorcu Laffert Kuria, v predmestju Budimpešte. Naslednji dan smo nastopili v sinagogi Holocaust memorial centra v centru Budimpešte, 17.julija pa smo turnejo zaključili z zelo odmevnim koncertom na glasbeni akademiji v Debrecenu, kjer smo nastopili v okviru festivala Young musicians' academy Debrecen."

LJUBLJANA,
Slovenija

avgust 2017

"Z društvom Sekvoja smo sodelovali na festivalu Noči v Stari Ljubljani, ki ga organizira Imago Slovenije. Predstavili smo se z vsemi skupinami, tako je nastopil naš mladinski orkester SOSjunior, oktet Saxplode ter naš profesionalni orkester SOS. Predstavili smo skladbe pretežno slovanskih avtorjev in navdušili številno občinstvo na Dvornem trgu."