VII. Mednarodni festival AS Bled

15. - 17. OKTOBER 2021

Mednarodni glasbeni festival AS je dogodek, ki je odprt za vse ljubitelje saksofona in je postal osrednji tovrstni dogodek v Sloveniji, vse večjo odmevnost pa dosega tudi v mednarodnem merilu. Namenjen je mladim glasbenikom, ki želijo poglobiti svoje znanje igranja inštrumenta in nastopanja ter seveda širši, koncertni publiki. V treh festivalskih dneh ponujamo vrhunske klasične in jazzovske koncerte, delavnice, mojstrske tečaje, izobraževalne vsebine za pedagoge in glasbeni sejem s priznanimi proizvajalci.

Festival bo potekal v Festivalni dvorani na Bledu, nekaj dogodkov bo tudi v hotelu Park. V sklopu festivala se bo zvrstilo 5 koncertnih dogodkov, ki si jih bo mogoče ogledati tudi z direktnim prenosom prek spleta. Umetniški vodja festivala je profesor Lev Pupis.

VII. Festival AS pripravljamo v času, ko so razmere zaradi epidemije covid-19 nepredvidljive. Festival bo organiziran v skladu z vsemi takrat veljavnimi ukrepi za zajezitev širjenja okužb.

Festival AS je ime dobil po belgijskem izumitelju glasbil Adolphu Saxu, katerega najslavnejši izum je prav saksofon. Festival je bil prvič izveden v letu 2014 kot obeležitev 200. letnice rojstva tega velikega moža. V šestih letih obstoja je festival gostil priznane saksofoniste iz Evrope, Avstralije, ZDA, Kostarike in Japonske.

V letu 2021 bo festival AS izveden z vrhunskimi slovenskimi gosti s področja klasičnega in jazz saksofona. Gostili bomo 8 uveljavljenih glasbenikov in pedagogov, ki bodo svoje znanje prenašali na mlado generacijo in sodelovali na koncertih VII. festivala AS. Kot že nekaj zadnjih let, bomo tudi v prihodnje skrbeli za uravnoteženost in prepletanje klasike in jazza, saj je saksofon glasbilo, ki je doma v obeh glasbenih stilih.

Gostujoči umetniki

Betka Bizjak Kotnik BIO Betka Bizjak Kotnik.pdf
Jovana Joka BIO Jovana Joka.pdf
Petra Horvat BIO Petra Horvat.pdf
Joanna Blejwas BIO Joanna Blejwas.pdf
Danijel Lauko BIO Danijel Lauko.pdf
Tomaž Nedoh BIO Tomaž Nedoh.pdf
Jure Pukl jure-pukl.com
foto by Aljosa Videtič
Primož Fleischman BIO Primož Fleischman.pdf
foto by Jože Požrl
ROYA Quartet BIO ROYA Quartet.pdf
foto by Samo Rovan

Izobraževanje

Seminarji so odprti za saksofoniste z različnimi predznanji od amaterskih glasbenikov do študentov glasbenih akademij.

MOŽNOSTI IZOBRAŽEVANJA:


INDIVIDUALNE LEKCIJE
MENTORJI:
- Betka Bizjak Kotnik
- Joanna Blejwas
- Petra Horvat
- Jovana Joka
- Danijel Lauko
- Tomaž Nedoh
- Jure Pukl, jazz
- Primož Fleischman, jazz


Prijave na seminarje bodo odprte od 1.10.2021 do zapolnitve mest.

Število kandidatov je iz organizacijskih razlogov omejeno (upoštevali bomo vrstni red prijav).

Za mladoletne udeležence organizator ne prevzema odgovornosti.

INFORMACIJE:
as.festival.bled@gmail.com

Nastanitev

Našim udeležencem svetujemo, da za nastanitev v času bivanja na Bledu izberejo Hotel Park, ki je naš partner. Cene so v tem hotelu oblikovali po naši meri in so za udeležence AS festivala in njihove spremljevalce zelo dostopne.

Festival AS Beld - cenik bivanja v hotelu Park 2021 (pdf).

Sponzorji in partnerji

Informacije:

Za vse informacje v zvezi s VII. festivalom AS Bled nam pišite na: as.festival.bled@gmail.com