BIO

Saksofonski orkester Tulln - Wagram sta v jeseni 2015 ustvarila Cornelia Högl-Egretzberger in Markus Holzer, ki orkester tudi vodita. Saksofonista se poznata že odkar sta skupaj študirala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj, danes pa poučujeta saksofon na glasbenih šolah Tulnn in Region Wagram.

Njun orkester sestavljajo učenci saksofona glasbenih šol Tulln, Region Wagram in Klosterneuburg, šole BORG Krems in Univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj. Orkestru se pogosto priključijo tolkalci Tullna in Wagrama, sodeluje pa tudi s solisti, kot sta pianist Paul Blüml in pevka Sophie Kurzbauer.

Njihov prvi cilj po ustanovitvi je bila pridružitev prvemu festivalu Saxophone-Autumn na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj.

Repertoar orkestra vsebuje dela klasikov, kot so Rapsodija v modrem Georga Gerswhina, Peer Gynt Edvarda Griega, Arležanka Georga Bizeta in Haydnova Simfonija št. 92 (Oxfordska simfonija).

Saksofonski orkester Tulln-Wagram ima za seboj že nastope na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti Dunaj, v Avditoriju Magna v Grafeneggu, na glasbenih šolah v Tullnu in Grafenwörthu ter v Weritasu v mestu Kirchbergu am Wagram.