BIO

LENART KREČIČ, saksofonist, aranžer, skladatelj in fizik, rojen v Sloveniji, je diplomiral na The New School for Jazz and Contemporary Music, ter magistriral na New York University v New Yorku iz jazz saksofona.

Študiral je s svetovno znanimi glasbeniki: John Purcell, Billy Harper, Reggie Workman, Joe Lovano, Chris Potter, in John Scofield in drugimi. 

Tudi nastopal in snemal je s svetovno znanimi glasbeniki: Billy Harper, Reggie Workman, Joe Lovano, Chris Potter, Kenny Werner, Gerry Hemingway, Don Friedman, Matthew Garrison, Kenny Davis, Jean-Michel Pilc, Junior Mance, Tyshawn Sorey in Marcus Gilmore. 
Leta 2010 je izdal svoj prvo ploščo z naslovom “Chain of Sounds”, kjer je posebej izpostavljen basist Kenny Davis z dvema posebnima gostoma: Chris Potter in Marcus Gilmore.

Njegove skladbe in priredbe vključujejo širok spekter: od komornih skupin do big bandov. Napisal je tudi glasbo za dva dokumentarna filma. 

Leta 2011 se je vrnil v Evropo in posnel nekaj plošč v Sloveniiji in po svetu: Pangea (2012) z Igor Bezget Big Bandom, Ode To Heroes (2013) s Thano Alexo Pavelić in Antoniom Sanchezom, Without The Moon (2013) z Matevž Smerkol Big Bandom, Dal Motion (2014) Jana Ivelića, Mind Set (2014) Marka Ramljaka, Hot Club Piran (2015) Tea Collorija in The Knightingale Cabaret (2015) Zvjezdana Ružić.

Organiziral je tudi že več jazzovskih delavnic, med njimi Music and Dance Academy Maribor leta 2003 in 2004, ter delavnica Boben in Lajna 2011 in 2012.

V začetku leta 2015 je v celoti napisal, vodil ter igral v vlogi solista v projektu Big Band RTV Slovenija z gostoma: Gene Lake in Boris Kozlov. Projekt je bil izveden v Cankarjevem domu in bo izšel na CD/DVD-ju letos. Turnejo je potem nadaljeval v triu in še v triu posnel ploščo v živo, ki je izšla leta 2016. Po tem projektu je tudi sprejel povabilo, da postane umetniški koordinator Big Banda RTV Slovenija. Odprl je tudi servis saksofona Saxervis, ki uspešno obratuje že četrto leto.