BIO

KENNETH TSE, rojen v Hong Kongu, velja za enega izmed vodilnih klasičnih saksofonistov na svetu. New York Times ga je imenoval za »mladega virtuoza«, na mednarodno prizorišče pa je vdrl leta 1996, ko je zmagal na Newyorških mednarodnih tekmovanjih umetnikov in prejel Alexovo nagrado s strani Narodne zveze za odličnost. Nagradi sta mu omogočila debitantski nastop v newyorški prestižni Carnegie Hall, danes pa ima za seboj mnogo solističnih nastopov na 5 celinah.

Kot gosta so ga na svoje klinike in glasbene konference povabile California Band Directors’ Association, Iowa Bandmasters Association in The Midwest Clinic: Mednarodna konferenca za godbe, orkestre in glasbo.

Kot predavatelja na mojstrskih tečajih pa ga pogosto vabijo tudi največji glasbeni konservatoriji po svetu, med katere spadajo Conservatoire de Paris, Moskovski državni konservatorij P. I. Čajkovskega in avstralski Konservatorij za glasbo v Sydneyju.

Med njegovimi bolj nedavnimi aktivnostmi je vloga člana žirije na 6. prestižnem Mednarodnem tekmovanju za saksofone Adopha Saxa v Belgiji.

Pri založbi Crystal CD je posnel 7 plošč in bil gost na še 12 posnetkih, posnetih pri založbah RIAX Records, Enharmonic Records, Arizona University Recordings in MSR Classics.

Kot glasen zagovornik nove glasbe je krstno predstavil in posnel več kot 30 del, ki so jih zanj napisali znani ameriški in mednarodni skladatelji.

Njegove saksofonske aranžmaje objavlja avstralski Reed Music, napisal je tudi mnogo člankov za različne revije: Saxophone Journal, The Instrumentalist, Fanfare, The Saxophone Symposium, Iowa Bandmasters Association Magazine, Japan’s Piper in Yamaha Education Suite.

Kenneth Tse trenutno deluje kot profesor saksofona na Univerzi v Iowi in predsednik Svetovne zveze saksofonistov (ISC) ter je ustanovitelj Hongkonškega mednarodnega simpozija za saksofon.

www.kenneth-tse.com