BIO

Saksofonist Dejan Prešiček je začel svojo glasbeno pot na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Študij je končal na glasbeni akademiji za glasbo v Frankfurtu. Izpopolnjeval se je v mojstrskem razredu Jean-Marie Londeixa v Bordeauxu, kjer je prejel zlato medaljo in častno nagrado mesta Bordeaux za saksofon in komorno igro.

Dejan Prešiček je soustanovitelj in član Tria Slavko Osterc in član kvarteta saksofonov 4saxess.

Kot solist in komorni glasbenik je igral na mnogih festivalih (Festival Ljubljana, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Musica Strasbourg, Ars Nova Mainz, Nova Antiqua Köln, Musika Viva München, Varšavska jesen itd.) in v koncertnih dvoranah širom po Evropi (London, Pariz, Berlin, Dunaj, Lizbona, Beograd, Zagreb idr.) ter v Kanadi, ZDA in Braziliji.

Kot solist je igral z orkestrom Slovenske filharmonije, Tajskim filharmoničnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Celjskim godalnim orkestrom, Ansamblom Slavko Osterc in Solisti beograjske Filharmonije.

Snemal je za različne radijske in televizijske hiše (BBC London, Bayerischer Rundfunk, Duetschlandradio, SWR Stuttgart, SWR Baden Baden, Radio Lisbona, RTV Slovenija…) in sodeloval pri snemanju številnih zgoščenk.

Od leta 2010 je zaposlen kot direktor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter sodeluje kot zunanji sodelavec z nazivom izredni profesor z Akademija za glasbo v Ljubljani.