BIO

Budapest Saxophone Quartet (BSQ) tudi po 22 letih in več kot 2000 nastopih še vedno sestavlja prvotna zasedba štirih prijateljev, ki so kvartet ustanovili kot člani budimpeške Lisztove akademije in nato skupaj kot komorna skupina doštudirali na pariškem CNSMDP. Do danes so nastopili v več kot 25 državah, med katerimi so ZDA, Kanada, Japonska, Južna Koreja, Mavricij, Katar, Izrael, Rusija in mnoge evropske države. Ena njihovih posebnosti je, da kot goste na nastope vabijo soliste, ki so navadno pevci, pa tudi pianisti, trobentači, saksofonisti, čembalisti, orglavci, oboisti in flavtisti.

Kvartet je izdal že 11 albumov, izmed katerih so trije povsem baročni, na njih pa jim pomagajo tudi različni pevci. So dobitniki 6 nagrad na tekmovanjih na Madžarskem, v Nemčiji in Italiji, leta 2009 pa so prejeli tudi madžarsko nagrado Artisjus za 'interpretacijo sodobne glasbe na najvišjem nivoju'.

BSQ redno sodeluje s simfoničnimi in pihalnimi orkestri, igrajo tudi skladbe napisane posebno za njih. Med nedavne koncerte spada tudi edinstven jazz projekt, kjer je kvartet sodeloval z Marlies Claasen Triom (Nizozemska).

Ker je D'Addario sponzor kvarteta, Budapest Saxophone Quartet igrajo na saksofone znamke Selmer in jezičke znamke D'Addario.