BIO

BARRY COCKROFT je saksofonist in skladatelj, čigar glasba je doživela na tisoče uprizoritev po celem svetu in je redno igrana v 40 državah.

Je umetnik znamk Selmer in D'Addario ter dolgoletni član Svetovne zveze saksofonistov (ISC).

V svoji dolgi karieri je bil koncertni solist Godbe vojne mornarice Združenih Držav in Škotskega komornega orkestra, redno je igral z velikimi avstralskimi orkestri in bil več kot 15 let gost Malezijske filharmonije. Obiskal je že čez 70 držav in še vedno sklada za saksofon in nastopa po celem svetu. 

Predaval je na mojstrskih tečajih na najprestižnejših institucijah, kot je Conservatoire de Paris, in bil sodnik na Mednarodnem tekmovanju za saksofone Adolpha Saxa v Belgiji. Študiral je 5 let pri dr. Petru Clinchu v Avstraliji in 2 leti v francoskem Bordeauxu pri saksofonistih: Jacques Net, Marie-Bernadette Charrier in Jean-Marie Londeix. 

Nekatere njegove skladbe so bile prirejene in postale del mainstream repertoarja. Večina njegovih skladb vsebuje saksofon, s svojim ustvarjanjem pa uspešno integrira sodobne tehnične prijeme in že poznane zvrsti, strukture in ritme. Ta zmes novih idej in že poznanih zvokov je omogočila, da njegovo glasbo cenijo publike širom celega sveta. Njegovo najnovejše delo, Melbournski koncert, je krstno predstavil Orquestra Clássica do Centro. 

Zahvaljujoč se njegovemu tesnemu sodelovanju z več kot 120 skladatelji je bilo od leta 1995 do danes izdanih okoli 15 000 del. 

Barry spodbuja skladatelje, ki ustvarjajo najnaprednejšo koncertno glasbo, naj se spomnijo tudi na glasbenike, ki se še razvijajo in potrebujejo nov in izviren repertoar, ki bi jih spodbujal in navduševal. Glasbenike nagovarja, naj igrajo ne le najnovejše glasbe temveč tudi najboljšo novo glasbo. Napisal je več pedagoško usmerjenih knjig, ki so pomagale na tisoče razvijajočim se glasbenikom, 120 njegovih izdanih del pa je dostopnih le pri Reed Music.