BIO

Saksofonist Alain Crepin je že od leta 1981 profesor saksofona na bruseljskem konservatoriju Conservatoire Royal de Musique in profesor orkestracije ter dirigiranja na luksemburškem konservatoriju Conservatory of Music of Esch-sur-Alzette​.

Od leta 1983 je tudi vojaški kapelnik, 21 let je služil kot glasbeni direktor Kraljevega simfoničnega orkestra Belgijskega vojnega letalstva, 31. avgusta 2008 pa je bil povišan na umetniškega direktorja vseh orkestrov Belgijskih oboroženih sil.

Kot solist in dirigent je posnel okoli 60 plošč in nastopal po celem svetu, kot skladatelj je ustvaril mnogo del za saksofon ali simfonični orkester, njegove stvaritve pa so vedno objavljene.

Deluje kot član mnogih mednarodnih žirij, redno ga vabijo kot predavatelja na mojstrske tečaje širom sveta, od leta 2005 pa je tudi predsednik žirije Mednarodnega tekmovanja saksofonov v Dinantu.

Skupaj z največjimi saksofonisti je nastopil tudi na največjih saksofonskih dogodkih, med drugim na Evropskih dnevih saksofona v Dinantu, treh Svetovnih kongresih saksofonistov (Minneapolis, Ljubljana in Strasbourg), na prvem Evropskem kongresu v Ciudad Real v Španiji in na 3. ESaxu v Brasilii.

website: alaincrepin.be